fredag 3 oktober 2014

Bananostkaka med yoghurt

I mitt projekt "rädda bruna och mjuka bananer från att slängas "  :)
ingår BANANKAKA MED GLASYR sedan tidigare och nu kommer här ett nytt recept för just detta ändamål!


En god och ljuvligt krämig ostkaka med 2 mogna bananer, Philadelphia ost och yoghurt som också kan ersättas av filmjölk. Den är enkel att göra och kan serveras med en klick sylt eller marmelad.

Cirka 8 bitar

2 mosade bananer
3 ägg
2 dl grädde
200 g Philadelphiaost Original
1 dl yoghurt eller filmjölk
1 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker



  1. Förvärm ugnen till 175 g och smörj eller lägg bakplåtspapper i en avlång brödform.
  2. Mosa bananerna och vispa med äggen. Rör ner grädde, Philadelphiaost, yoghurt, socker, vaniljsocker och avsluta med vetemjölet. Vispa till en jämn smet.
  3.  Häll smeten i formen och grädda i cirka 45-50 minuter eller tills kakan fått färg och är torr inuti. Testa med en provsticka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar