torsdag 11 september 2014

Brownie cupcakes med chocolate fudge frosting

Detta recept låg hopbuntat med ett annat under namnet Cupcakes. Jag tyckte inte att receptet fick någon rättvisa så. Därför har jag delat upp recepten och här kommer det första: ljuvliga Brownie cupcakes med chocolate fudge frosting.




Jag har hämtat inspiration från ett amerikanskt recept som jag hittade någon gång för längesen men där jag gjorde ett par ändringar. Socker. Amerikanska recept och även latinamerikanska, tycker jag innehåller alltför mycket socker! I receptet skulle det vara 250 g socker och på det skulle frostingen innehålla 160 g florsocker. Det lät för mycket för mig så jag har anpassade det efter en mer normal sockermängd.

12-14 st

Brownie cupcakes

120 g mörk choklad
113 g osaltat mjukt smör
1 1/4 dl socker
1 tsk vaniljeessens eller 2 tsk vaniljsocker
3 stora ägg
2 dl vetemjöl


Chocolate fudge frosting

120 g mörk choklad
150 g mjukt smör
160 g florsocker
1 1/2 tsk vaniljessens eller 2 tsk vaniljsocker.


Den här delen kan göras med en handvisp om man inte har en elektrisk visp eller liknande.

Brownie cupcakes

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält chokladen tillsammans med smöret i kastrull eller på låg värme i mikron och låt den svalna en aning.
Rör ner socker och vanilj under vispning.
Rör ner äggen, ett i taget under vispning.
Rör ner vetemjölet och vispa till en jämn smet.

Häll smeten i cupcakesformar och grädda cirka 20 min.

Chocolate fudge frosting

Smält chokladen och låt den svalna.
Vispa smöret fluffigt och tillsätt florsockret och vanilj lite åt gången, under vispning. 
Tillsätt den avsvalnade chokladen och vispa fudgen slät.

Man kan låta frostingen stelna något i kylskåpet en stund innan man använder den. Spritsa frostingen eller skeda den ovanpå cupcakesen.

Chao

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar