lördag 1 september 2012

Cupcakes i kärlekens tecken!

Bröllopsinspirerade cupcakes för den som vill modellera med MMF.  Det här cuppisarna gjorde jag när jag var alldeles i början av min "modelleringskarriär". Här är receptet på MMF för den som vill testa.

Lock och duvor av marshmallowfondant, som för övrigt blivit min favoritfondant! Den kladdar knappt, är elastisk och enkel att jobba med. Bårderna har jag gjort av kristyr.

Chao

tisdag 28 augusti 2012

Marängtårta med lemoncurdmousse

Här presenterar jag ett gammalt recept från min första bakblogg Cutecakes, en ljuvlig citronmoussetårta med hemgjorda marängbottnar.

Här använder man 6 ägg där man separerar äggulan från äggvitan. Tänk på att äggvitan måste vara helt fri från äggula, annars blir det ingen maräng. Även skålen man där man vispar marängen ska vara ren och fri från fett. Bäst är det att vispa maräng i en aluminiumskål. Marängen är färdig när man kan vända skålen upp och ner, utan att den rör sig.Marängbotten
6 äggvitor
1 tsk pressad citronjuice
3 dl strösocker


 • Sätt ugnen på 150 grader
 • Rita 2 cirklar på ett bakplåtspapper, använd en löstagbar form som mall c.a 24-26 cm i diameter.
 • Vispa äggvitor och citronjuice fluffigt och rör ner sockret i omgångar.
 • Bre ut marängen i cirklarna, lämna marginal eftersom de flyter ut något under gräddningen.
 • Grädda i mitten av ugnen under 1 timme. Låt marängen svalna.


Lemoncurdmousse
6 äggulor
3 citroner, saft och finrivet skal
2,5 dl strösocker
150 g mjuk smör
3 dl grädde


 • Vispa äggulorna, citronsaften, skalet och strösockret i en skål över en kastrull med sjudande vatten (vattenbad). Vispa tills smeten tjocknar och sockret har smält.
 • Ta undan skålen och rör ner smöret i mindre bitar under vispning. Smöret ska smälta.
 • Vispa grädden fluffigt i en separat skål.
 • Rör ner grädden i citronsmeten.
 • Lägg en marängbotten i formen och häll ner smeten. Lägg på den andra botten. Frys in den.
 • Ta fram 20 minuter innan servering och garnera med frukt & bär.


måndag 27 augusti 2012

Bara en sådan dag...

Inatt var ingen bra natt. Min lille har fått nya tänder, två stycken på en gång och har varit grinig och strulat med maten. Mitt i natten fick han för sig att börja jollra och ha för sig med en massa ljud. Jag vet inte om det ena har med det andra att göra. Joller-nya tänder.

Det är också mitt i natten han ska testa det han redan anar, att snart kan han krypa. Han ställer sig på alla fyra och gungar, gungar fram och tillbaka kl: 02:49.

Det är idag vi försover oss så stora killen missar gymnastiken på morgonen och jag snabbt krafsar ner en förklaring på papper till klassläraren om att familjen försovit sig. Jobbigt.Det är också idag jag glömmer ta med regnkläderna till förskolan, dem vi tvättade i helgen. Så idag fick jag åka hem igen och hämta kläderna och då sover lillen såå sött i bilstolen, han märker liksom ingenting.

Chao


söndag 26 augusti 2012

Barnens dopkläder- nostalgi

Det är en sådan där söndag då regnet bara öser ner. Jag tittar ut genom fönstret. Nyss sprang han ut, jag ser hans rygg. Han har världens största paraply i handen men jag vet inte om det hjälper, han lär bli blöt ändå. Min äldste son.


För tio år sedan döptes han i den här dopklänningen, klänningen som mormor sytt åt honom, det första barnbarnet. Jag minns tillbaka till den tiden, så intensivt det var, men det berättar jag om en annan dag.


Sedan, ett par år senare var det dags för vår andra son att döpas. Av någon anledning valde vi istället för en traditionell dopklänning, en dopdräkt, en som slutade strax nedanför hans knän. Just det, mormors idé som jag nappade på. Han bar vita strumpor och ett par babyskor i gammaldagsstil och han var såå söt. 


Jag hittade också inbjudningskortet till dopet.


Ha en skön söndag
Chao