torsdag 12 april 2012

Lemon Meringue Pie cupcakes/Citronmarängcupcakes

Underbara lemon meringue pie cupcakes, så goda! Det är alltså vaniljmuffins fyllda med kondenserad mjölk blandat med citron och marängfluff ovanpå.



Muffins
3 st ägg
1,5 dl strösocker
125 g smör
2 dl mjölk 3 % (1 dl kan bytas ut mot filmjölk)
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning
1 st burk kondenserad mjölk
1 st äggula
saft av 2-3 citroner

Marängfluff
4 st äggvitor
2 dl socker
2 tsk citronsaft

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och strösocker en stund, så att det blir ljust och luftigt. Rör ner smält smör, mjölk (ev. filmjölk), under fortsatt vispning. Blanda i de torra ingredienserna under fortsatt vispning, en i taget.

Fyll formarna till 2/3 och grädda tills de fått färg och är torra inuti, använd teststicka.

Fyllning
Blanda den kondenserade mölken och äggulan. Häll försiktigt i citronsaften, prova och testa dig fram hur mycket saft du vill ha. Citronsaften bryter av sötman i den kondenserade mjölken, men alltför mycket citronsaft kan bli för starkt.

Fyll cupcakesen, skär av ett litet lock och fyll med en liten sked eller med sprits, lägg på locket.

Marängfluff
Vispa äggvitorna i en skål tillsammans med sockret och citronsaften ett par minuter. Fortsätt sedan att vispa marängen över en kastrull med sjudande vatten ( vattenbad).

Vispa länge tills det blir tjockt och krämigt i cirka 10 min, marängen ska kännas fingervarm och sockret ha smält helt.

Dra bort skålen bort från värmen och vispa vidare tills marängen svalnat och börjar kännas småseg, den här delen tar en stund.

Ställ i kylskåpet ett tag.
Spritsa eller klicka på marängfluffet. Ställ i ugnen ett par minuter tills marängen fått fin färg.

Chao

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar