söndag 13 november 2011

Chokladmousse

Den här chokladmoussen är perfekt som avslutning på en god middag och väldigt enkel att göra. Den blir inte för söt, och man behöver inte servera alltför stora portioner av den eftersom den är mäktig. Jag beräknar att den räcker till fyra mindre portioner.



Recept
80 g mörk kvalitetschoklad
2 äggulor
3 dl grädde
0,5 dl florsocker

Gör så här
Smält chokladen försiktigt i mikron. Rör om chokladen och låt den svalna en aning.
Vispa grädden och florsockret till skum.
Tillsätt äggulorna i den smälta, avsvalnade chokladen under omrörning.
Tillsätt hälften av chokladen i grädden och rör om kraftigt.
Tillsätt resten av chokladen, rör om så att det blandas jämnt.
Servera och riv vit eller mörk choklad över chokladmoussen.

Chao

2 kommentarer:

  1. åh, va mummigt det ser ut, det recepetet ska jag nog prova till min pysselkväll ! Ha de bäst

    Kramar

    SvaraRadera
  2. Super gott, kan man fa en skal? :))

    SvaraRadera